LGD Blisko Krakowa: nabór na stanowisko Kierownik biura: pensja od 4200 zł

Zarząd stowarzyszenia Blisko Krakowa ogłasza nabór na wolne stanowisko pracy: Kierownik biura. Oferty w formie pisemnej należy składać w zaklejonej kopercie opatrzonej adnotacją: „NABÓR – Kierownik biura” w Biurze LGD Blisko Krakowa, w terminie do poniedziałku, 25 lutego 2019 r. do godziny 17:00. W ogłoszeniu podano też wysokość minimalnego wynagrodzenia, co jest istotną informacją, a nie zdarza się w ogłoszeniach o pracę do Urzędu Miasta i Gminy w Skawinie. A szkoda, bo zaoszczędza to czas i pieniądze nie tylko kandydatów (przesyłane kserokopie dokumentów, urlop, koszty dojazdu, itp.), ale również rekruterów, którzy po złożeniu aplikacji, muszą analizować potem dziesiątki nieraz dokumentów aplikacyjnych, po czym kandydat – gdy na końcu rekrutacji dowiaduje się o przewidywanej stawce – to np. rezygnuje.

WYMAGANIA:

Ogólne (niezbędne):

1. Ukończony 18 rok życia i posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych.
  2. Niekaralność za przestępstwo popełnione umyślnie.
  3. Obywatelstwo polskie lub innego kraju Unii Europejskiej i posługiwanie się biegle w mowie i piśmie językiem polskim.
  4. Posiadanie stanu zdrowia pozwalającego na zatrudnienie na określonym stanowisku.

Wykształcenie (niezbędne):
Wyższe: preferowane społeczne, prawno-administracyjne lub ekonomiczne.

Doświadczenie zawodowe (niezbędne):
Minimum 2 lata stażu pracy, w tym nie mniej niż 6 miesięcy doświadczenia w realizacji projektów finansowanych ze środków Unii Europejskiej, w szczególności projektów PROW.

Wiedza (niezbędne):
Kompleksowa wiedza z zakresu spraw wykonywanych na zajmowanym stanowisku, a w szczególności znajomość:

1. Ustawy z dnia 7 kwietnia 1989 r. Prawo o stowarzyszeniach (Dz. U. z 2001 r. Nr 79, poz. 855 z późn. zm.);
  2. Ustawy z 7 marca 2007 r. o wspieraniu rozwoju obszarów wiejskich z udziałem środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich (Dz. U. Nr 64, poz. 427 z późn. zm.) i aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie;
  3. Ustawy z dnia 20 lutego 2015 r. o wspieraniu rozwoju obszarów wiejskich z udziałem środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 (Dz. U. z 2015 r., poz. 349),
  4. Ustawy z dnia 20 lutego 2015 r. o rozwoju lokalnym z udziałem lokalnej społeczności (Dz. U. 2015 r., poz. 378);
  5. Statutu stowarzyszenia Blisko Krakowa i LSR.

Umiejętności (niezbędne):

1. Zaawansowana znajomość obsługi Internetu, edytorów tekstów, arkuszy kalkulacyjnych i programów graficznych oraz podstawowa baz danych.
  2. Dobra organizacja pracy, otwartość na nowości, łatwość komunikacji telefonicznej i mailowej, samodzielność w wyznaczaniu zadań.
  3. Prawo jazdy kat. B.

Kwalifikacje uzupełniające (dodatkowe):

1. Studia podyplomowe, kursy, szkolenia z zakresu spójnego z problematyką LEADER.
  2. Znajomość przynajmniej jednego z języków Unii Europejskiej potwierdzona certyfikatem międzynarodowym.

Kompetencje (dodatkowe):

1. Umiejętności strategicznego zarządzania budżetem.
  2. Umiejętności kierowania zespołem ludzkim.
  3. Umiejętność współpracy z osobami i środowiskami działającymi na terenach wiejskich.
  4. Umiejętności biznesowe.
  5. Umiejętności podejmowania decyzji.
  6. Umiejętność stosowania i interpretacji aktów normatywnych oraz obowiązujących przepisów, regulujących sprawy na zajmowanym stanowisku.
  7. Obowiązkowość, terminowość i dyspozycyjność.
  8. Fachowość i profesjonalizm w działaniach.

Inne (dodatkowe):
Gotowość dysponowania własnym samochodem osobowym do celów służbowych.

Zakres podstawowych zadań na stanowisku:

1. Organizowanie i zarządzanie pracą biura oraz koordynowanie wykonywania obowiązków przez pracowników.
  2. Utrzymywanie systematycznego kontaktu z członkami stowarzyszenia.
  3. Organizowanie posiedzeń organów stowarzyszenia i nadzorowanie ich obsługi administracyjnej.
  4. Zapewnienie kompletności i poprawności dokumentacji związanej z działalnością stowarzyszenia.
  5. Zapewnienie warunków organizacyjnych i informacyjnych do realizacji zadań wynikających z zawartych umów.
  6. Koordynowanie zadań związanych z zachowaniem płynności finansowej stowarzyszenia.
  7. Przygotowanie propozycji zadań służących realizacji celów działalności stowarzyszenia.
  8. Zgodne z obowiązującymi przepisami i procedurami wykonywanie obowiązków związanych z realizacją zadań wynikających z PROW 2014-2020; Działanie: M19. Wsparcie dla Rozwoju Lokalnego w ramach inicjatywy LEADER (RLKS – rozwój lokalny kierowany przez społeczność), w szczególności:
    a) koordynowanie procesu wdrażania LSR,
    b) realizowanie działań związanych z obsługą procedur w ramach wdrażania Strategii Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność na lata 2016-2022,
    c) planowanie i koordynowanie zadań związanych z promocją działalności stowarzyszenia, aktywizacją i animacją lokalną,
    d) organizowanie i koordynowanie współpracy krajowej i międzynarodowej,
    e) koordynowanie zadań związanych ze świadczonym w biurze doradztwem,
    f) koordynowanie zadań związanych z ewaluacją i monitoringiem.
  9. Aktualizowanie wiedzy związanej z działalnością stowarzyszenia i podnoszenie kwalifikacji zawodowych.

Warunki pracy:

1. Charakter zatrudnienia – umowa o pracę.
  2. Wymiar czasu pracy – pełny etat
  3. Miejsce pracy: siedziba LGD Biuro – Radziszów, obszar LGD Blisko Krakowa
  4. Przewidywane termin rozpoczęcia zatrudnienia: marzec 2019 r.
  5. Przewidywane wynagrodzenie (w zależności od posiadanego doświadczenia i umiejętności): od 4200 zł brutto

Wymagane dokumenty:

1. Podpisany własnoręcznie list motywacyjny, zawierający także aktualny adres do korespondencji, e-mail i nr telefonu,
  2. Podpisane własnoręcznie oświadczenie o spełnianiu wymagań ogólnych i gotowości do przedłożenia przed zawarciem umowy o pracę dokumentów potwierdzających ten fakt,
  3. Podpisany własnoręcznie życiorys (CV) – z uwzględnieniem dokładnego przebiegu pracy zawodowej,
  4. Kserokopie dyplomów potwierdzających wykształcenie i kwalifikacje dodatkowe,
  5. Kserokopie dokumentów potwierdzających staż pracy,
  6. Kserokopie zaświadczeń o ukończonych kursach, szkoleniach.

List motywacyjny i CV powinny być opatrzone podpisaną własnoręcznie klauzulą:

Składanie ofert:

1. Oferty w formie pisemnej należy składać w zaklejonej kopercie opatrzonej adnotacją: „NABÓR – Kierownik biura” w Biurze LGD Blisko Krakowa, ul. Szkolna 4, 32-052 Radziszów (w godzinach pracy biura) lub przesłać pocztą na adres: Stowarzyszenie LGD Blisko Krakowa, 32-052 Radziszów, ul. Szkolna 4 (liczy się data wpływu przesyłki do biura LGD), w terminie do poniedziałku, 25 lutego 2019 r. do godziny 17:00.
  2. Oferty złożone w formie elektronicznej lub po terminie nie podlegają rozpatrzeniu.
  3. Oferty niekompletne lub nie spełniające wymagań zostaną odrzucone.
  4. Kandydaci zakwalifikowani do dalszego postępowania zostaną powiadomieni o miejscu i czasie przeprowadzenia rozmów kwalifikacyjnych.

Klauzula informacyjna RODO:
Informujemy, że administratorem Państwa danych osobowych jest Blisko Krakowa z siedzibą przy ul. Szkolnej 4 w Radziszowie. Państwa dane osobowe będą przetwarzane dla potrzeb procesu rekrutacyjnego. Odbiorcą danych będzie Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego w zakresie kontrolowania wydatków poniesionych przez LGD. Podstawą przetwarzania danych są obowiązujące regulacje prawne (w szczególności Kodeks Pracy) oraz udzielona przez Państwa zgoda a także usprawiedliwmy interes administratora danych w zakresie kontroli wydatków poniesionych przez LGD. Przetwarzane przez administratora dane osobowe będą przechowywane do czasu zakończenia procesu rekrutacji oraz następnie w celach archiwalnych / dowodowych (w zakresie kontroli wydatków) przez okres 5 lat od ostatniego dnia programowania PROW na lata 2014-2020. Posiadają Państwo prawo do:
✓ żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania a także do przenoszenia swoich danych osobowych;
✓ wycofania udzielonej zgody w dowolnym momencie. Wycofanie zgody, nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
✓ Wniesienia skargi do organu nadzorczego (PUODO)
Podanie danych osobowych w zakresie wymaganym przepisami prawa, w szczególności Kodeksu pracy jest obligatoryjne, w pozostałym przypadku jest dobrowolne.
Dane kontaktowe administratora danych: Blisko Krakowa, ul.Szkolna 4,32-052 Radziszów, Email: biuro@bliskokrakowa.pl
Dane kontaktowe inspektora ochrony danych: Email: bliskokrakowa@inspektor-danych.info

Źródło: LGD Blisko Krakowa